vineri, 23 aprilie 2010

TREBUIE SA RESPECTE MUSULMANII LEGILE TARII IN CARE TRAIESC?

بسم الله الرحمن الرحيم


Un nebun arunca o piatra in apa, si douazeci de oameni se chinuie sa o scoata.Cam asa suna, in mod aproximativ, un proverb.
De multe ori cand in presa apar stiri despre infractiuni sau acte reprobabile facute de persoane cu nume orientale, care uneori nici macar nu sunt musulmani, o parte dintre cunostintele mele imi bat obrazul spunand "ai vazut,ma, ce fac arabii tai?".
Le-am explicat ca nu toti sunt musulmani, ca nu toti musulmanii sunt arabi si ca nu toti arabii sunt ticalosi.
Totusi, am observat si la unii dintre fratii credinciosi o tendinta de a o "lasa mai moale" in ceea ce priveste respectarea legii.Desigur, de cele mai multe ori este vorba de lucruri absolut minore, nu de ceva grav."Astia sunt kafiri, nu conteaza...", probabil ca gandesc ei.
Din punctul meu de vedere, ca si musulman roman, este absolut gresit.In momentul in care semnezi un act de rezidenta, semnezi primirea unei burse de studii, semnezi pentru infiintarea unei societati comerciale, tu ca si musulman semnezi un contract cu statul prin care te angajezi sa respecti legile tarii.Atat timp cat benevol ai venit aici pentru studii, afaceri sau altceva, si ai semnat tot benevol acele documente, ai un contract intre tine si stat.
Islamul ne invata ca atat timp cat ai un contract, o intelegere cu cineva, indiferent cine, esti obligat sa il respecti.Pentru ca noi, musulmanii, trebuie sa fim modele de cinste, moralitate si credinta, trebuie sa fim primii care respectam legile tarii in care traim.Daca legile unui stat ne impiedica a ne practica religia, trebuie sa emigram de acolo, dar in nici un caz nu este cazul Romaniei.
Poate multi vor obiecta spunand "haide domne' ca sunt atatia cu alte religii care fac mult mai multe ilegalitati".Se poate, dar noi suntem musulmani.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu