joi, 1 aprilie 2010

DE LA EGALITATEA SEXELOR LA DEZASTRUL DEMOGRAFIC

بسم الله الرحمن الرحيم



Intr-un anumit context, o distinsa doamna profesor universitar, deplangea soarta “bietelor femei musulmane”, in opozitie cu emancipatele si independentele femei occidentale. Inca o dovada ca in ciuda pregatirii academice, nu esti scutit de o gandire simplista, plina de clisee si prejudecati.

In tarile cu populatie majoritar musulmana, este adevarat, se intampla si lucruri foarte grave cu femeile. Dar, ceea ce nu inteleg, sau nu stiu, cei ce se oripileaza, pe buna dreptate, la asemenea intamplari, este ca ele nu au nici o legatura cu Islamul.

Astfel, anumite elemente vestimentare, “celebre” in occident, cum ar fi burqa sau niqabul, nu au nici o legatura cu Islamul. Pur si simplu tin de traditia anumitor popoare. Feluritele mutilari, cum ar fi “circumcizia” la tinerele fete (in Africa) sau mutilarile pentru “repararea onoarei” (in special in Pakistan), nu au in nici un caz legatura cu Islamul. Din nou, traditii locale total nefericite. A pune in carca Islamului aceste traditii, e ca si cum ai spune ca maltratarile si mutilarile femeilor din occident au legatura cu crestinismul.

La fel ca si in lumea occidentala, exista cateva infractiuni grave, pe care sistemul juridic Islamic le pedepseste cu pedeapsa capitala, indiferent daca cel ce savarseste delictul este barbat sau femeie. Dar, nu sunt acceptate excutiile sumare, executia avand loc, asa cu este si normal, dupa o ancheta si un proces serios, unde probele aduse trebuie sa fie extreme de solide. In Islam viata omului este foarte valoroasa, iar cel ce nu o pretuieste nu are nici o legatura cu Islamul.

Egalitatea intre barbat si femeie este nu numai o iluzie distrugatoare, dar, a afirma acest lucru este un pacat. De ce? Pentru simplul motiv ca Allah subhanawataa’ala a ne-a creat complementari, iar a hotari sa schimbi creatia lui Allah este un grav pacat. In toate religiile monoteiste aceasta realitate este exprimata foarte clar. Astfel, chiar si in religia crestina, majoritara inca in occident, acest lucru este mai mult decat evident. Biblia vorbeste in nenumarate randuri despre acest subiect. Iata cateva exemple din Biblia in limba romana (traducerea Cornilescu):

“Nevestelor, fiti supuse barbatilor vostrii ca Domnului;caci barbatul este capul femeii, ….” (Efeseni 5.22,23)

“Femeia sa invete in tacere, cu toata supunerea.Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii, nici sa se ridice mai pe sus de barbat, ci sa stea in tacere.” (1 Timotei 2.11, 12)

“Tot astfel, nevestelor, fiti supuse si voi barbatilor vostrii;” (1 Petru 3.1)

“ Astfel se impodobeau odinioara sfintele femei, care nadajduiau in Dumnezeu, si erau supuse barbatilor lor;” (1 Petru 3.5)

Cred ca lucrurile sunt mai mult decat clare. Si iata ca nimeni nu acuza crestinismul de discriminarea femeilor ! Aceste adevaruri sunt puse discret, cu eleganta, sub pres.

In pofida acestor invataminte biblice, in occidentul apostat, exista o catastrofala emancipare a femeii. De ce catastrofala? Pentru ca in maximum 100 de ani, aceasta apostazie va duce la disparitia civilizatiei occidentale, in forma pe care o cunoastem astazi. Astfel, sporul natural in tarile occidentale este negativ de foarte mult timp. Efectele acestui spor natural negative au inceput sa se vada. Se stie ca in Europa a aparut deja criza pensiilor, generata de imbatranirea populatiei. Mai simplu spus, sunt prea multi pensionari si mult prea putine persoane active. Si, din an in an, acest decalaj se mareste.

Un alt efect negativ al sporului natural negativ este scaderea dramatica , pana la disparitie, a anumitor popoare. Am si cateva exemple in acest sens .Astfel, letonii risca sa dispara ca si popor, iar in tarile mari din Europa , populatia scade anual cu zeci, chiar sute de mii de locuitori (populatia Rusiei scade anual cu 500 000 de locuitori!).

Pornind de la situatia existenta, un grup de sociologi din Europa, Canada si Statele Unite ale Americii au incercat sa identifice cauzele acestui dezastru. Iata cateva din concluziile lor:

*Dezastrul a inceput odata cu revolutia sexuala si emanciparea femeii (daca nu ma insel anii ’60).

*Odata cu revolutia sexuala, oferta sexuala a crescut si implicit barbatii nu au mai fost constransi la casatorie, de unde un numar mai mic de casatorii si de copii.

*Dorinta femeilor de a face cariera, s-a tradus prin scaderea drastica a nasterilor si prin distrugerea relatiilor de familie.

*Odata cu cresterea nivelului de trai si acumularea de bogatii, a aparut teama de a risipi aceasta bogatie prin existenta a prea multi copii.Paradoxal, occidentalii cu cat sunt mai bogati cu atat fac mai putini copii din pricina fricii de saracie!!!

In incheiere, nu pot sa nu imi amintesc de politicianul olandez Geert Wilders, presedintele partidului Libertatii, ce se indigna de faptul ca musulmanii sunt din ce in ce mai numerosi atat in Olanda cat si in restul Europei.

Pai, domnule Geert Wilders, la Amsterdam musulmanii fac copii, nu celebreaza homosexualitatea…

Marian VADUVICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu