luni, 12 aprilie 2010

EXISTA MUSULMANI SI IN POLONIA

بسم الله الرحمن الرحيم




Până la ora actuală, țările din Europa de Est par a fi ferite de expansiunea crescândă a islamului, fenomen care se constată pe teritoriul ”bătrânului continent”.
Cifrele vorbesc de la sine și, comparativ cu procentele pe care le întâlnim în Europa de Vest și Centrală, procentajul populației musulmane în țările estice este infim: 0,1% în Polonia, Cehia, Letonia și Slovacia, 0,2% în Ungaria, 0,3% în România, 0,5% în Moldova, 1% în Belarus, Estonie și Ucraina, 1,7% în Austria și 2,4% în Slovenia, țară care are cel mai mare procent de musulmani. Este vorba practic de puțin peste un milion de musulmani repartizați în 12 țări, aproximativ 20% din populația acestor țări la un loc, în timp ce, spre exemplu, același procent de musulmani este înregistrat numai în Franța.
Liga Musulmană Poloneză este acuzata a se fi ”vândut” mișcării Frații Musulmani, cunoscută pentru ideologia sa hegemonică și legăturile cu terorismul internațional.
Lucrările de construcție a Marii Moschei din Varșovia urmează a fi finalizate la sfîrșitul acestui an. Autoritățile capitalei poloneze și-au dat acordul pentru această construcție cu condiția să nu existe minarete și nici chemări publice la rugăciuni.
Populația musulmană din Polonia, care este în jur de 50.000 de persoane, este formată din descendenți ai tătarilor, instalați în zona frontierei ruso-poloneze, dar și din arabi palestinieni primiți în timpul regimului comunist în universități, și care, în final, s-au instalat aici. Este și cazul președintelui Ligii Musulmane, dr. Samir Ismaïl, care asigură că ”mișcarea sa nu are nici o intenție să creeze provocări sau tulburări”.
Dr. Ismaïl se plânge ”de dificultățile musulmanilor polonezi de a fi acceptați în societate și în special a celor de origine poloneză care au decis să se convertească la islam”. Liderul musulman se declară în același timp optimist sperând că ”odată cu deschiderea Marii Moschei din Varșovia, polonezii vor putea vedea că musulmanii nu constituie un pericol pentru țară, și că scopul lor nu este de a modifica modul de viață al polonezilor”.

Sursa :Google news

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu