marți, 6 aprilie 2010

SHEIKH AL QARADAWI CERE OPRIREA UCIDERII CIVILILOR

بسم الله الرحمن الرحيم



In cadrul khutbei (predicii) de vineri, 2 aprilie, de la Moscheea Omar bin al-Khattab din Doha, Qatar, Dr Sheikh Yousuf al-Qaradawi a condamnat recentele atacuri sinucigașe dela metroul din Moscova si a spus ca grupurile militante care ataca civili trebuie sa-si revizuiasca convingerile
despre jihad.

El a spus ca jihad-ul trebuie sa fie doar defensiv, iar civilii nu trebuie implicati.

"Sfintul Quran ne spune ca uciderea unui om nevinovat este echivalenta cu uciderea intregii umanitati. Din aceasta cauza Islamul interzice armatelor musulmane sa omoare femei, copii sau batrini in vreme de razboi", a spus Sheikh-ul.

Qaradawi, care este presedintele Uniunii Internationale a Savantilor Musulmani, a indemnat grupurile militante islamice sa-si revizuiasca convigerile asupra jihad-ului, spunind ca atacurile asupra civililor i-au facut pe opozantii Islamului sa-i numeasca pe musulmani "teroristi'.

"Astfel de atrocitati nu fac decit sa loveasca in Islam si Sfintul nostru Quran. Ele au fost folosite pentru a acuza Islamul ca este o religie a violentei si terorii".

Referindu-se la atacurile cu bomba de saptamina trecuta din Moscova, savantul a sustinut ideea ca atacurile nu au nimic de-a face cu regulile jihad-ului.

"Islamul nu permite omorirea de oameni nevinovati in razboi, chiar daca sint ne-credinciosi. Acei oameni care au fost implicati cind se duceau spre serviciu erau inocenti si nu pot fi trasi la raspundere pentru greselile liderilor lor politici".

Savantul a facut un apel catre liderii rusi pentru a incepe un dialog cu grupurile militante din Cauzaz, si nu sa apeleze la forta pentru a rezolva conflictul.

"Sper ca liderii rusi vor lansa un dialog constructiv. Pot chiar sa ceara medierea unor lideri din tari musulmane sau arabe intre Rusia si militantii din Caucaz".

Sursa: Gulf Times

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu