marți, 20 aprilie 2010

DECLARATIA ROMANILOR MUSULMANI

IN NUMELE LUI ALLAH, CEL MAI MILOS, CEL MAI MILOSTIV !
DECLARATIA ROMANILOR MUSULMANI


Lauda Lui Allah !

Romania este cu adevarat o patrie binecuvantata!

Intotdeauna, Tara noastra a primit la sanul ei, pe toti cei care au cautat aici: refugiu, alinare si o viata demna - traiata in pace. De-a lungul istoriei si pana in prezent acest colt de lume a fost si este, lauda lui Allah, o oaza a convietuirii pasnice intre diferitelele comunitati etnice si religioase.

Poporul roman, ai carui fii suntem si noi, romanii musulmani, a dovedit mereu generozitate si solidaritate fata de semenii aflati in dificultate. Unii dintre acestia au aratat recunostiinta pentru toate aceste fapte, altii au ales sa profite de pe urma bunatatii noastre si, uneori, ne-au batjocorit ospitaliatea.

Noi, romanii musulmani, calauziti in lumina Islamului ce postuleaza egalitatea intre oameni idiferent de rasa si indeamna la solidaritate umana, consideram, cu voia lui Allah, ca este de datoria noastra sa continuam aceasta traditie a fraternitati si tolerantei cu toti cei care arata respect fata de Dumnezeu, Neam si Tara.

In acelasi timp, supusi principiilor islamice, prin care Allah Subhana wa Ta'alla afirma obligatia fiecarui musulman de a trai in adevar, de a chema la tot ceea ce este bun si de a porunci ceea ce este drept, dorim sa afirmam cele mai curate intentii fata de poporul din care ne tragem si marturisim tuturor urmatoarele:

1. Noi credem ca Islamul este starea naturala a tuturor lucrurilor si singurul mod de viata acceptat de Allah (Dumnezeu), in conformitate cu cele doua izvoare sacre ale credintei musulmanului: CORANUL si Traditia Profetului Muhammad – Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!

2.Lauda lui Allah, am asumat Islamul in mod liber, constient, hotarati sa mergem pe Calea lui Allah pana la sfarsitul acestei vieti. Prin acesta noi afirmam, fara tagada, tuturor, apartenenta la Islam si fratia ce ne leaga de toti musulmanii din toate timpurile, de la coborarea Revelatiei si pana in prezent.

3. Afirmam ca pentru fiecare musulman implinirea Vointei lui Allah (Dumnezeu Unicul) reprezinta principalul scop al existentei sale. Si pentru straduinta continua de a implini aceasta , Allah Gloriosul si Preainaltul ne va binecuvanta pe fiecare dintre noi cu rasplata minunata.

Allah Preainaltul spune in Coranul cel Sfant: ”Sa se faca din voi o comunitate care sa cheme la tot ceea ce este bun, sa porunceasca ceea ce este drept si sa opreasca de la ceea ce este nedrept, acestia sunt cei care izbandesc.” (Surat Al-’Imran : 104 )

4.Cu voia lui Allah, noi stim ca Islamul reprezinta Vointa lui Dumnezeu Unicul, religia universala ce se adreseza intregii umanitatii si tuturor timpurilor si, in consecinta, afirmam ca niciun popor nu isi poate aroga dreptul de autoritate suprema religioasa sau de monopol asupra stiintei Islamice.

5. Supusi principiilor Islamice ce postuleaza caracterul de unicitate si unitate a comunitatii musulmane, respingem divizarea ei pe criterii tribale sau de apartenenta la una sau alta dintre scoliile de jurisprudenta islamica recunoscute.

6. Respingem subordonarea fata de oricare dintre organizatiile ce activeaza pe teritoriul Romaniei care nu respecta princiiple fundamentale ale Islamului in ceea ce priveste Comunitatea, precum si legile statului roman.

7. Respingem incercarile repetate, ale unora dintre liderii unor organizatii ce activeaza pe langa Comunitatea Musulmana din Romania, de a impiedica si discredita orice tentativa de organizare a musulmanilor romani.

8. Consideram amenintarile si actele de intimidare, precum si campanile de denigrare la adresa musulmanilor romani, instrumentate si sustinute de catre reprezentantii unora dintre organizatiile ce activeaza pe langa Comunitatea Musulmana din Romania, ca o dovada de necontestat a faptului ca acestea urmaresc cu totul alte interese decat cele declarate, respectiv promovarea valorilor Islamului, de care doar se folosesc intr-un mod ce ii descalifica moral.

9. Nu colaboram cu persoane ce se folosesc de argumetul autoritatii religioase pentru a ne subordona si de a ne folosi capacitatile si expertiza profesionala in alte scopuri decat prezentarea valorilor Islamului.

10. Ne afirmam dorinta si hotararea noastra de a ne organiza intr-o structura de reprezentare a musulmanilor romani, care sa ne ofere un statut clar in relatia cu autoritatile statului si cu institutia Muftyatului.


Marian VADUVICI

hajj Sorin TOMA

Catalin PETREA

Gabriel COJOCARU

Ovidiu MUNTEANU

hajj Adel MAASARANI

Petrisor NICOLAE

hajj Raul M. ATANASIU

Marius MIRON

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu