marți, 11 mai 2010

ALEGERI PENTRU FUNCTIA DE SEF AL CULTULUI MUSULMAN DIN ROMANIA

بسم الله الرحمن الرحيم




Pentru funcţia de Şef al Cultului Musulman din România şi-au depus candidaturile actualul Muftiu, Muurat Iusuf, şi Geafar Tuncel, imam al Oraşului Hârşova. Alegerile vor avea loc pe data de 10 iunie, iar decizia aparţine Consiliului Sinodal (Şura-i Islam).

Pentru alegerea Muftiului, la sediul Muftiatului Cultului Musulman din România din Constanţa a avut loc Adunarea Generală a Imamilor, care a desemnat noul Consiliu Sinodal (Şura-i Islam), cu mandate de 5 ani. La Adunarea Generală a Imamilor au participat 57 de imami, 15 dintre ei fiind aleşi prin vot secret, ca reprezentanţi ai clerului în Consiliu Sinodal.

Secretarul Eparhial al Mufiatului, Memiş Octai, a declarat că Şura-i Islam este organul suprem care ia decizii privind organizarea şi funcţionarea Cultului Musulman din România, fiind compus din: Muftiul în funcţie, care este şi preşedintele de drept, câte 4 reprezentanţi ai U.D.T.T.M.R şi U.D.T.R, directorul Colegiului Naţional „Kemal Atatürk” din Medgidia şi 15 imami.

„Noul consiliu se va întruni pe data de 10 iunie, la sediul Muftiatului pentru alegerea noului Muftiu - şef al Cultului Musulman din România“, a adăugat secretarul eparhial, Memiş Octai.

Sursa:Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu