miercuri, 10 martie 2010

CARICATURA SI LIPSA DE BUN SIMT

بسم الله الرحمن الرحيم

Toata lauda se cuvine lui Allah, Stapanul lumilor, Creatorul lumilor!

E regretabil ca anumiti oameni, din ignoranta sau din goana dupa senzational, depasesc nu doar limitele libertatii de exprimare, dar si limitele bunului simt.
Lars Vilks este un artist suedez, care in anul 2007 a publicat intr-un ziar o caricatura a profetului Muhammad (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!).Acum, pentru ca "stimabilul" domn Lars Vilkis se pare ca a primit oarece amenintare, un alt ziar sudez a publicat din nou caricatura cu pricina.Pentru ca este un " atac care vizează unul dintre drepturile noastre cele mai fundamentale, libertatea de exprimare".
Ce sa spun?Logica asta, daca nu m-ar descumpani, ar fi amuzanta.Sa facem un exercitiu de imaginatie:tu ma injuri de mama, eu iti spun ca ma deranjeaza si daca nu te potolesti te bumbacesc.Drept urmare tu ce faci?Ma mai injuri inca odata de mama.Ba chiar de doua ori, pentru ca in spirit de "solidaritate" cu "artistul" inca un tabloid a publicat caricatura.Foarte inteligent domnilor!
Traim si traiesc si ei in Europa.Ba chiar in Suedia, o tara model in ceea ce priveste democratia.Oare este posibil ca respectivii domni sa nu fi auzit ca libertatea unei persoane se termina acolo unde incepe libertatea altei persoane.Este posibil ca Suedia sa nu aiba o institutie care sa vegheze asupra discriminarii, sau o institutie care sa supravegheze ceea ce apare la  televiziune sau in presa?Mi-e greu sa cred.Atunci de ce nu a luat nicio masura acum 3 ani si de ce nu ia nicio masura nici acum?Mister total, dosarele X.
Oare in Suedia nu se stie ca bunul simt, buna crestere, educatia, mai pe scurt "cei sapte ani de acasa", ne opresc sa batjocorim anumite lucruri printre care si religia cuiva?
Iata ca exista oameni si din excesiv de civilizata si democrata Europa, care habar nu au ce este libertatea si bunul simt.Sa speram ca este doar atat si toate astea nu fac parte dintr-un alt plan.Mai mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu