luni, 22 februarie 2010

MARILE PACATE

بسم الله الرحمن الرحيم

1.FACEREA DE PARTASI LUI ALLAH PREAINALTUL.

Acest pacat consta in facerea de asociati lui Allah si in adorarea lor impreuna cu El, fie ca este vorba de pietre, de oameni, de soare, de luna, de un profet, de un patriarh, de un djinn*, de o stea, de un inger, etc.
Allah Preainaltul a grait : " Allah nu iarta sa I se faca Lui vreun partas.Afara de aceasta, El iarta cui voieste" (4.Surat an-Nisa':versetele 48, 116)
Si a grait Preainaltul:"Pe cel care aseaza langa Allah pe altcineva, Allah il va opri de la Rai, iar adapostul lui va fi Focul"(5.Surat al-Ma'ida:versetul 72).
Si tot Allah a mai grait : "Facerea de partasi este nelegiuire mare!" (31.Surat Luqman:versetul 13).
Versetele in legatura cu aceasta chestiune sunt numeroase.Aceia care Ii vor face asociati lui Allah si vor muri fiind politeisti se vor afla printre oaspetii Infernului, fara nici cea mai mica indoiala, in vreme ce aceia care cred in Allah si mor fiind credinciosi se vor afla printre oaspetii Paradisului, chiar daca vor fi pedepsiti.
Iar Profetul-Allah sa-L binecuvanteze si sa-L miluiasca !- a spus : " Asadar, sa va vestesc voua care sunt pacatele cele mai mari?Facerea de partasi lui Allah(...)" (Al-Bukhari:2654;Muslim :87)
Si tot El a zis: " Feriti-va de cele sapte pacate de moarte!" Si El a pomenit :"facerea de partasi ..." (Al-Bukhari : 2766;Muslim:89).
Si a mai zis Profetul-Allah sa-l binecuvanteze si sa-L miluiasca!-:"Pe acela care si-a schimbat credinta lui** osanditi-l la moarte!" (Al- Bukhari : 3017 ).


* Fiinte formate, conform conceptiei musulmane, din vapori sau din flacara, dotate cu ratiune, invizibile omului, capabile sa apara sub diferite forme si sa indeplineasca fapte rele.Ele au fost create dintr-o flacara fara fum (Coran :55/14), in vreme ce oamenii si ingerii - celelalte doua categorii de fiinte rationale - au fost facute din lut si respectiv lumina.Profetul Muhammad a fost trimis atat pentru oameni cat si pentru djinni;unii dintre ei vor intra in Paradis iar altii vor avea parte de flacarile Infernului.

** Se au in vedere religiile monoteiste.

Sursa: AZ-ZAHABI, AL-KABA'IR - ED. DE CENTRUL CULTURAL ISLAMIC BUCURESTI 1997

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu